Analys


Jag har knappt ingen tidigare erfarenhet av HTML, CSS eller Javascript. Jag har hållt på lite med detta tidigare men inte alls mycket. Detta var i princip helt nytt för mig.

När jag började med detta projektet, så ville göra min hemsida så simpel som möjligt, eftersom jag inte kände mig tillräckligt erfaren för att kunna göra den avancerad.
Det blev många misslyckanden i början där jag inte blev nöjd och tyckte sidan blev ful, vilket ledde till att jag började om. Efter att jag sett hur andra i klassen har byggt upp sin hemsida, så fick jag en klarare bild av hur jag ville bygga upp min hemsida.

Jag började med designen på min hemsida. Jag gjorde först innehållsförteckningen, sen gjorde jag alla andra sidor och även fixade navigations baren. Efter ett tag så hade jag nu min hemsida, helt tom men redo att bli fylld med information. Efter det började jag att skriva in information till hemsidan, och under tiden jag gjorde det hittade jag självklart andra fel med min hemsida och andra saker jag glömt att lägga till. Att göra denna hemsida tog mycket längre tid än vad jag har förväntat mig.

Jag tycker ändå att min hemsida blev helt okej i slutändan. Finns mycket saker jag hade velat förbättra, men har inte tid till att göra det. Jag trodde verkligen jag skulle göra vissa saker snabbare än vad det faktiskt tog. Det största problemet med detta projekt för mig, var att jag borde börjat tidigare än vad jag gjorde för att kunna finslippa. Eftersom sidan tog längre tid än förväntat fick jag göra dom saker jag hade kvar så snabbt som möjligt för att hinna i tid. Jag tycker min hemsidas kod är väldigt rörig, så den hade jag viljat förbättra.

Om jag kunde gjort om detta projekt hade jag börjat tidigare än vad jag gjorde, så jag hade haft mer tid att förbättra hemsidan och informationen. Vissa saker tog mycket längre tid än vad jag förväntat mig, ett exempel på det är när jag gjorde kontakta oss hemsidan, där det skulle säga "skickar" och sen gå vidare till en "tack för ditt meddelande" sida. Det tog mig mycket längre tid än förväntat. Jag visste inte riktigt vad som skulle ta långt tid och inte. Det var omöjligt att veta förens jag hade börjat på just det. Jag hade gjort väldigt många saker annorlunda om jag gjorde detta projektet idag, men för att vara första gången jag gjort något som detta, så blev jag ändå nöjd med slutresultatet.